www.ro-ua-md.net

VOLUNTARIAT R.MOLDOVA

VOLUNTARIAT R.MOLDOVA
http://www.voluntariat.md

http://amicel.cnpac.org.md

Report on the problem of child abuse_MOLDOVA.

Report on the problem of child abuse_MOLDOVA.
http://www.canee.net/bulgaria/research_on_the_problem_of_child_abuse_in_eastern_europe

SALESIANI IN MOLDOVA.

SALESIANI IN MOLDOVA.
http://www.donbosco.ro/contact/

http://www.cnpac.org.md

FUNDATIA "COPILUL"

FUNDATIA "COPILUL"
http://www.fundatiacopilul.md/

GRAZIE DI CUORE !

Seborga nel MONDO.

Seborga nel MONDO.
http://it.youtube.com/user/seborghino http://www.seborganelmondo.org/index.php?option=com_content&task=view&id=452&Itemid=1

VOLONTARIATO IN MOLDOVA.

VOLONTARIATO IN MOLDOVA.
Non e mai tardi ad iniziare a fare del bene. Aiutiamo i nostri bambini moldavi, sono il futuro del nostro paese....VIDEO DEL NOSTRO VIAGGIO: http://www.livestream.com/newchannel/popoutplayer?channel=seborgatv

NOMINA- "MESSAGERO DI PACE NEL MONDO"

NOMINA- "MESSAGERO DI PACE NEL MONDO"
SI RICEVE PIU' NEL DARE, CHE RICEVERE.

Namastè

Namastè
“Non basta fare il bene, bisogna anche farlo bene” http://www.namaste-adozioni.org/

http://irffmoldova.ning.com/

http://irffmoldova.ning.com/
http://volunteeracademy.blogspot.com/

Orphans of Moldova Moldovan residential system (orphanages) – information, news, key actors and ac

Orphans of Moldova Moldovan residential system (orphanages) – information, news, key actors and ac
http://orphansofmoldova.wordpress.com/

PRIETENII COPIILOR.

PRIETENII COPIILOR.
http://www.prieteniicopiilor.md/

mercoledì 9 giugno 2010

Legea Adopției din Moldova are noi prevederi.

http://www.utilecopii.ro

Conform noilor prevederi legale, înainte de a fi emisă o decizie de adopţie, părinţii adoptivi vor fi supuşi unei perioade de probă, și totodată aceștia vor fi obligaţi, ca la o anumită vârstă, să le spună adevărul copiilor lor.
Pe tot parcursul perioadei de probă, familia adoptivă va fi strict monitorizată de autorităţi, pentru a verifica gradul de compatibilitate a acesteia cu viitorul lor copil.
Noua lege a adopţiei obligă părinţii să urmeze și un curs de instruire, în care le li se vor explica responsabilităţile ce le poartă. Adopţia va fi permisă numai persoanelor care au atins vârsta de 25 de ani şi sunt cu cel puţin 18 ani mai în vârstă decât copilul pe care doresc să-l înfiieze. Totodată, diferența de vârstă nu trebuie să depășească 48 de ani.
Cei care își doresc un copil adoptiv vor trebui să depună o cerere la direcţia de asistenţă socială unde îşi au domiciliul. Solicitanții trebuie să prezinte, pe lângă actele de identitate, pe cele de naştere şi cele de căsătorie, o scrisoare de motivație, certificatul de la locul de muncă, care să conțină funcția pe care o deține solicitantul și salariul pe care îl primește, precum şi un document care să confirme că deţine spaţiu locativ.
Potrivit noii legi, în cazul adopţiilor internaţionale, solicitanţii trebuie să depună o cerere la Ministerul Muncii. Ei trebuie să prezinte aceleaşi acte ca şi în cazul adopţiei naţionale, plus actele eliberate de autorităţile statului primitor, care să confirme capacitatea familiei adoptive de a întreține copilul.
Un copil din Republica Moldova poate fi adoptat în cazul în care nu a fost acceptat de niciun donator naţional şi suferă de o maladie gravă. De asemenea, dacă timp de doi ani nu s-a reuşit integrarea copilului în familia rudelor, el poate fi adoptat în străinătate.

Nessun commento:

Posta un commento