www.ro-ua-md.net

VOLUNTARIAT R.MOLDOVA

VOLUNTARIAT R.MOLDOVA
http://www.voluntariat.md

http://amicel.cnpac.org.md

Report on the problem of child abuse_MOLDOVA.

Report on the problem of child abuse_MOLDOVA.
http://www.canee.net/bulgaria/research_on_the_problem_of_child_abuse_in_eastern_europe

SALESIANI IN MOLDOVA.

SALESIANI IN MOLDOVA.
http://www.donbosco.ro/contact/

http://www.cnpac.org.md

FUNDATIA "COPILUL"

FUNDATIA "COPILUL"
http://www.fundatiacopilul.md/

GRAZIE DI CUORE !

Seborga nel MONDO.

Seborga nel MONDO.
http://it.youtube.com/user/seborghino http://www.seborganelmondo.org/index.php?option=com_content&task=view&id=452&Itemid=1

VOLONTARIATO IN MOLDOVA.

VOLONTARIATO IN MOLDOVA.
Non e mai tardi ad iniziare a fare del bene. Aiutiamo i nostri bambini moldavi, sono il futuro del nostro paese....VIDEO DEL NOSTRO VIAGGIO: http://www.livestream.com/newchannel/popoutplayer?channel=seborgatv

NOMINA- "MESSAGERO DI PACE NEL MONDO"

NOMINA- "MESSAGERO DI PACE NEL MONDO"
SI RICEVE PIU' NEL DARE, CHE RICEVERE.

Namastè

Namastè
“Non basta fare il bene, bisogna anche farlo bene” http://www.namaste-adozioni.org/

http://irffmoldova.ning.com/

http://irffmoldova.ning.com/
http://volunteeracademy.blogspot.com/

Orphans of Moldova Moldovan residential system (orphanages) – information, news, key actors and ac

Orphans of Moldova Moldovan residential system (orphanages) – information, news, key actors and ac
http://orphansofmoldova.wordpress.com/

PRIETENII COPIILOR.

PRIETENII COPIILOR.
http://www.prieteniicopiilor.md/

lunedì 20 dicembre 2010

Copiii abuzaţi sexual, în atenţia Consiliului Europei
Ediţia de Vineri Nr.201046 din 10 decembrie 2010
Unul din cinci copii ajunge victimă a unor abuzuri sexuale. Totodată, se constată că în 70-80 la sută dintre cazuri, agresorul este recunoscut de victimă. Acestea sunt concluziile Campaniei iniţiate de Consiliul Europei contra violenţei sexuale asupra copiilor, care s-a desfăşurat la Roma, Italia, în perioada 29-30 noiembrie curent.

Avocatul parlamentar al copilului, Tamara Plămădeală, prezentă şi ea la reuniune, precizează într-un comunicat de presă că acţiunea lansată de Consiliul Europei îşi propune să ofere guvernelor, parlamentelor, uniunilor profesionale, societăţii civile, părinţilor şi copiilor, modalităţi eficiente de prevenire a fenomenului. Astfel, unul dintre obiectivele campaniei este de a încuraja statele lumii să semneze şi să ratifice Convenţia Lanzarote a Consiliului Europei privind protecţia copilului împotriva exploatării şi abuzului sexual. Ea ar trebui să sensibilizeze publicul larg în privinţa răspândirii cazurilor de abuzuri sexuale asupra minorilor, în scopul determinării mijloacelor de prevenire şi de semnalare a acestora.
În context, participanţii la reuniune s-au arătat extrem de îngrijoraţi în privinţa situaţiei de risc în care se află copiii din întreaga lume, declarând că scopul primordial al campaniei iniţiate este ca, prin consolidarea eforturilor internaţionale, să fie creat un sistem omogen de protecţie a minorilor împotriva abuzului sexual pe întreg mapamondul.
Secretarul general al Consiliului Europei, Maud de Boer-Buquicchio, susţine că, deşi agresiunea sexuală este una dintre formele cel mai puţin vizibile ale violenţei, acest fenomen are cele mai grave repercusiuni asupra copilului. În opinia sa, de cele mai multe ori, copiii nu vorbesc despre ceea ce li s-a întâmplat, din frică sau din alte motive. În rezultat, aceştia se inhibă, fiind posibile şi anumite dereglări de natură morală, psihică sau comportamentală. „Este extrem de important ca părinţii să conştientizeze importanţa comunicării şi discuţiilor cu copiii, pentru că anume comunicarea i-ar ajuta să depăşească o eventuală stare psihologică depresivă”, este de părere secretarul Consiliului Europei.
La rândul său, Înaltul Comisar pentru drepturile Omului de la Consiliul Europei, Thomas Hammarberg, a ţinut să precizeze că pentru a se reuşi obţinerea unor rezultate concrete în această direcţie, este absolut necesară unirea eforturilor tuturor factorilor de decizie. În opinia sa, frica, ruşinea şi izolarea copiilor trebuie să fie privită ca o problemă destul de gravă, iar simpla instituire a unei linii fierbinţi pentru copii, de cele mai multe ori, nu este suficientă. Este nevoie de acţiuni, politici şi mecanisme concrete de intervenţie.
Avocatul parlamentar al copilului constată cu regret că sistemul judiciar al Republicii Moldova este creat pentru adulţi, copiii fiind neglijaţi de legislaţie. Astfel, Tamara Plămădeală consideră necesară modificarea unor acte legislative, care ar contribui nemijlocit la protejarea copiilor împotriva abuzurilor sexuale. „Convenţia Lanzarote constituie primul instrument internaţional care ar putea transforma abuzul sexual asupra copiilor într-o infracţiune penală, cu aplicarea sancţiunilor corespunzătoare”, afirmă Plămădeală.
Amintim că avocatul copilului a înaintat, încă în primăvara acestui an, un demers în adresa Guvernului Republicii Moldova prin care a solicitat intervenţia în vederea grăbirii procesului de ratificare de către ţara noastră a acestui act de importanţă internaţională, însă, cu părere de rău, nu a primit nici un răspuns.
Avocatul parlamentar va iniţia o campanie de instruire juridică a populaţiei referitor la abuzurile sexuale şi speră că aceasta va beneficia şi de susţinerea Guvernului, deoarece necesitatea acesteia se resimte la nivel naţional.
Tatiana MANEA 
 -------------------------------------------------------
Albero della vita è arrivato a Nemţeni
nemteniVenerdì, 24 settembre 2010 sono stati consegnati gli indumenti a 52 ragazzi delle famiglie sinistrate di Nemţeni oltre che a 20 bambini dell’asilo del paese: tute sportive, pigiami, canottiere ed abbigliamento intimo. La merce è stata distribuita nel cortile della scuola di Nemţeni da una responsabile della Fondazione di Promozione Sociale ”COPILUL”, aiutata dagli insegnanti della scuola. I bambini sono stati molto contenti dei nuovi abiti acquistati grazie al generoso contributo offerto dall’Associazione (www.alberodellavita.org), e dall’impegno dell’Associazione di Promozione Sociale Italia-Moldavia (onlus).
http://www.alberodellavita.org/progetti/19/58/alluvione_in_moldavia.html
 

Nessun commento:

Posta un commento