www.ro-ua-md.net

VOLUNTARIAT R.MOLDOVA

VOLUNTARIAT R.MOLDOVA
http://www.voluntariat.md

http://amicel.cnpac.org.md

Report on the problem of child abuse_MOLDOVA.

Report on the problem of child abuse_MOLDOVA.
http://www.canee.net/bulgaria/research_on_the_problem_of_child_abuse_in_eastern_europe

SALESIANI IN MOLDOVA.

SALESIANI IN MOLDOVA.
http://www.donbosco.ro/contact/

http://www.cnpac.org.md

FUNDATIA "COPILUL"

FUNDATIA "COPILUL"
http://www.fundatiacopilul.md/

GRAZIE DI CUORE !

Seborga nel MONDO.

Seborga nel MONDO.
http://it.youtube.com/user/seborghino http://www.seborganelmondo.org/index.php?option=com_content&task=view&id=452&Itemid=1

VOLONTARIATO IN MOLDOVA.

VOLONTARIATO IN MOLDOVA.
Non e mai tardi ad iniziare a fare del bene. Aiutiamo i nostri bambini moldavi, sono il futuro del nostro paese....VIDEO DEL NOSTRO VIAGGIO: http://www.livestream.com/newchannel/popoutplayer?channel=seborgatv

NOMINA- "MESSAGERO DI PACE NEL MONDO"

NOMINA- "MESSAGERO DI PACE NEL MONDO"
SI RICEVE PIU' NEL DARE, CHE RICEVERE.

Namastè

Namastè
“Non basta fare il bene, bisogna anche farlo bene” http://www.namaste-adozioni.org/

http://irffmoldova.ning.com/

http://irffmoldova.ning.com/
http://volunteeracademy.blogspot.com/

Orphans of Moldova Moldovan residential system (orphanages) – information, news, key actors and ac

Orphans of Moldova Moldovan residential system (orphanages) – information, news, key actors and ac
http://orphansofmoldova.wordpress.com/

PRIETENII COPIILOR.

PRIETENII COPIILOR.
http://www.prieteniicopiilor.md/

lunedì 28 febbraio 2011

Ministerul Educatiei – inca un pas inainte.

Centrul de Training “CMB” a participat saptamina trecuta,  22 Februarie 2011, la o sedinta de lucru in cadrul Ministerului Educatiei al RM. Aceasta a fost o sedinta de lucru cu partenerii educationali (organizatii donatoare si implementatoare) a proiectelor pe segmentul educational secundar profesional si mediu de specialitate.
Sedinta a fost facilitata de dna Vice-Ministra, Loretta Handrabura, iar prezentari pe componente specifice au fost facute de catre Dna Dr. Nadejda Velisco, Dnul Octavian Vasilachi, dnul Iurie Mocanu si dna Ludmila Pavlov.
Aceasta sedinta a avut drep scop familiarizarea partenerilor educationali cu prioritatile Ministerului Educatiei pe anumite trepte, cum ar fi cel universitar si profesional si mediu de specialitate. Pe linga aceasta, au mai fost prezentate si prioritatile care tin implementarea TIC (Tehnologii Informationale pentru Comunicare) in Educatie.
Acest dialog si schimb de idei este un pas important in fortificarea relatiei dintre Minister si partenerii acestuia, precum si in consolidarea eforturilor intru sporirea calitatii serviciilor educationale prestate, interventiilor implementate (local, national), precum si monitorizarea si evaluarea proiectelor educationale.
Ori, proiectele care se doresc a fi implementate, trebuie sa fie axate pe necesitati foarte specifice ale sistemului educational. Altfel, interventiile sporadice nu duc la durabilitate, ci doar la rezolvarea anumitor probleme pe moment sau pe termen scurt.
Iata de ce, ca si reprezentanti ai societatii civile, salutam aceasta initiativa, si speram ca acest model sa fie preluat si de catre alte Ministere.
De Veronica Cretu, Presedinte, Centrul de Training “CMB”

Dezvoltarea Gindirii Critice la elevii de la ciclul primar.

La data de 25 Februarie 2011, Centrul de Training “CMB” a organizat un atelier cu elevii clasei a 4A, de la Liceul Teoretic “Univers LIONS” din Chişinău. Acest atelier a fost continuarea atelierelor organizate in 2010, în cadrul cărora accentul este pus pe dezvoltarea competenţei de gîndire critică la elevii de la ciclul primar.
Astăzi, elevii au gîndit şi reflectat asupra propriei personalităţi, trecînd printr-o serie de exerciţii de autocunoaştere.  Pentru acest atelier a fost adaptata tehnica de E.Bono “Cele 6 pălării gînditoare”, astfel, elevii au “purtat” pe rînd cîte o pălărie, oprindu-se cu fiecare pălărie aspura anumitor aspecte specifice pe care trebuia să le descrie.
Pe lîngă exerciţii de auto-reflecţie, elevii au avut şi exerciţii care presupuneau comunicarea cu un anumit număr de colegi (în dependenţă de sarcină) şi efectuarea unui schimb de idei precum şi acumulare de idei.
Ultima activitate a focusat pe “Componentele de dezvoltare personală”, iar elevii au gîndit cîte o activitate pentru fiecare componentă.
Este important ca copii să înveţe să descrie emoţiile şi trăirile lor în raport cu persoana proprie, asta pentru a fi mai siguri în ceea ce fac, pentru a înţelege propria gîndire  şi pentru a avea capacitatea de a lua decizii individual, informat şi conştientizat.
Elevii au rămas profund impresionaţi de această zi de autocunoaştere (de la 8:00 – 12:30), iar remarca “Dvs. ne-aţi arătat ce putem face pentru a fi fericiţi”  a fost drept o dovadă că activitatea a fost organizată la timpul potrivit.
Facilitatorul activităţii – Veronica Creţu, însoţită de colegii săi Heath şi Leagh Stenberg din SUA.
Aducem sincere mulţumiri dnei profesoare Aliona Sandu (diriginta clasei a 4A) pentru susţinere în implementarea activităţilor focusate pe dezvoltarea Gîndirii Critice la elevii de la ciclul primar.
Aici puteţi accesa o fotogalerie de la aceste eveniment.
Notă: elevii de la Univers LIONS au participant anterior la ateliere focusate pe:
- Cum să lucrăm în echipă, ce este o echipă, ce rol sau roluri eu pot să joc într-o echipă, cum să îmbunătăţesc activitatea mea într-o echipă, cum se i-au deciziile în echipă, etc. Puteţi accesa imagini de la această activitate: aici
- Gîndirea critică şi scrisul: Cum scriu despre ceea ce văd, Taxonomia lui Bloom pentru elevii de la şcoala primară, cum să dezvoltăm gindirea de nivel superior la copii …
Contacta-ţi Veronica Creţu pentru mai multe detalii despre aceste programe de dezvoltare pentru copii: veronica@cretu.md

http://cmb.md/

Nessun commento:

Posta un commento