www.ro-ua-md.net

VOLUNTARIAT R.MOLDOVA

VOLUNTARIAT R.MOLDOVA
http://www.voluntariat.md

http://amicel.cnpac.org.md

Report on the problem of child abuse_MOLDOVA.

Report on the problem of child abuse_MOLDOVA.
http://www.canee.net/bulgaria/research_on_the_problem_of_child_abuse_in_eastern_europe

SALESIANI IN MOLDOVA.

SALESIANI IN MOLDOVA.
http://www.donbosco.ro/contact/

http://www.cnpac.org.md

FUNDATIA "COPILUL"

FUNDATIA "COPILUL"
http://www.fundatiacopilul.md/

GRAZIE DI CUORE !

Seborga nel MONDO.

Seborga nel MONDO.
http://it.youtube.com/user/seborghino http://www.seborganelmondo.org/index.php?option=com_content&task=view&id=452&Itemid=1

VOLONTARIATO IN MOLDOVA.

VOLONTARIATO IN MOLDOVA.
Non e mai tardi ad iniziare a fare del bene. Aiutiamo i nostri bambini moldavi, sono il futuro del nostro paese....VIDEO DEL NOSTRO VIAGGIO: http://www.livestream.com/newchannel/popoutplayer?channel=seborgatv

NOMINA- "MESSAGERO DI PACE NEL MONDO"

NOMINA- "MESSAGERO DI PACE NEL MONDO"
SI RICEVE PIU' NEL DARE, CHE RICEVERE.

Namastè

Namastè
“Non basta fare il bene, bisogna anche farlo bene” http://www.namaste-adozioni.org/

http://irffmoldova.ning.com/

http://irffmoldova.ning.com/
http://volunteeracademy.blogspot.com/

Orphans of Moldova Moldovan residential system (orphanages) – information, news, key actors and ac

Orphans of Moldova Moldovan residential system (orphanages) – information, news, key actors and ac
http://orphansofmoldova.wordpress.com/

PRIETENII COPIILOR.

PRIETENII COPIILOR.
http://www.prieteniicopiilor.md/

venerdì 3 giugno 2011

Lansarea proiectului "Abordarea efectelor negative ale migrației asupra minorilor și familiilor rămase în țară".

Miercuri, 25 mai, în sala de conferințe "Begonia" a hotelului Leogrand a avut loc lansarea proiectului "Abordarea efectelor negative ale migrației asupra minorilor și familiilor rămase în țară" .
Proiectul este parte a Programului tematic de cooperare cu ţările terţe în domeniile migraţiei şi azilului, finanţat de Comisia Europeană şi co-finanţat de Ministerul Muncii şi Politicilor Sociale al Italiei. Suma proiectului este de 2 milioane de Euro (33.789.800 MDL) şi acoperă activităţile pentru 2 ani (2011 – 2012).
Dificultăţile economice continue duc la emigrarea constantă a forţei de muncă din Republica Moldova spre pieţele străine. În rezultat, mii de copii moldoveni rămân fără susţinere emoţională şi supraveghere din partea părinţilor. Luând în consideraţie că Italia este una din principalele ţări de destinaţie pentru migranţii moldoveni, numărul cărora este de circa 105 000 de cetăţeni, autorităţile Italiei şi a Republicii Moldova au decis să reunească eforturile în scopul unei gestionări mai bune a fluxurilor migraţional şi asigurarea protecţiei familiilor migranţilor
 
Prin acțiuni și intervenții concrete, proiectul are ca benefeciari copiii,tinerii și familiile vulnerabile din Moldova, lăsate în țară în urma migrației, migranții moldovenii, în special în regiunile Lazio, Veneto, Emilia Romagna și Piemont din Italia, prestatorii de servicii sociale, care acordă asistență copiilor rămași fără îngrijire precum și autoritățile publice de referință din Republica Moldova.În cadrul evenimentului au fost prezentate activități planificate ale proiectului, atît din Italia cît și din Republica Moldova:
 
  • Modernizarea sistemului informațional al Guvernului Republicii Moldova  cu privire la protecția copiilor.
  • Consolidarea capacității centrelor socio-educaționale pentru minori, prin:
        - Activități de consiliere on-line pe întreaga durată a proiectului;
        - Stagii/ vizite de studiu pentru 20 operatori sociali în Italia;
        - Suport direct pentru 7 centre socio-educaționale, care vor oferi suport copiilor rămași singuri acasă.
  • Promovarea oportunităților de angajare și afaceri pentru tineri, prin:
        -  Cursuri de instruire profesională pentru circa 100 de tineri cu vîrste cuprinse între 15 și 25 ani;
        -  Cursuri de instruire a formatorilor pentru 20 de profesioniști din școlile profesionale selectate, acreditate în prialabil
           de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM);
        -  Instruiri privind inițiaerea de afaceri și elaborarea solicitărilor de grant pentru cel puțin 40 de tineri vunerabili;
        -  20 de granturi nemonetare pentru cele mai bune planuri de afaceri și 20 de granturi susținute prin programul de stat
           PARE 1+1. 
  • Desfășurarea în Italia, în coordonare cu diaspora moldovenească, a unei companii de sensibilizare prin difuzarea înregistrării piesei de teatru "Oameni ai nimănui" în patru regiuni ale Italiei. 
  • Protecție și asistență individualizată pentru cel puțin 200 de copii și familii lăsate  în țară de către migranți și 50 de părinți,   migranți în Italia.
Proiectul va fi implementat de Ministerul Muncii şi Politicilor Sociale al Italiei – Direcţia Generală de Imigraţie în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova –   Direcţia Protecţia a Familiei şi Drepturilor Copilului, împreună cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), Misiunea în Moldova.              
Activităţile din cadrul proiectului vor fi coordinate prin stabilirea unui Comitet Tehnic Inter-Instituţional, care pe lângă implementatori va include încă trei parteneri:Asociaţia Municipalităţilor Italiene (A.N.C.I.), “Assomoldave” –Asociaţia Diasporei Moldoveneşti în Italia şi “A.M.I.C.I.” Asociaţia Moldo – Italiană pentru Cooperare şi Integrare.
Această iniţiativa este rezultatul unui parteneriat strâns dintre Guvernul Italiei şi Republicii Moldova atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul Parteneriatului de Mobilitate UE-Moldova, care are drept scop gestionarea mai bună a fluxurilor migraţionale. În Republica Moldova, acţiunea se va conforma obiectivelor fixate în Strategiile Naţionale în domeniile dezvoltării, ocupării forţei de muncă, serviciilor sociale şi protecţiei copilului, precum şi obiectivelor Politicii Europene de Vecinătate (PEV).

Nessun commento:

Posta un commento