www.ro-ua-md.net

VOLUNTARIAT R.MOLDOVA

VOLUNTARIAT R.MOLDOVA
http://www.voluntariat.md

http://amicel.cnpac.org.md

Report on the problem of child abuse_MOLDOVA.

Report on the problem of child abuse_MOLDOVA.
http://www.canee.net/bulgaria/research_on_the_problem_of_child_abuse_in_eastern_europe

SALESIANI IN MOLDOVA.

SALESIANI IN MOLDOVA.
http://www.donbosco.ro/contact/

http://www.cnpac.org.md

FUNDATIA "COPILUL"

FUNDATIA "COPILUL"
http://www.fundatiacopilul.md/

GRAZIE DI CUORE !

Seborga nel MONDO.

Seborga nel MONDO.
http://it.youtube.com/user/seborghino http://www.seborganelmondo.org/index.php?option=com_content&task=view&id=452&Itemid=1

VOLONTARIATO IN MOLDOVA.

VOLONTARIATO IN MOLDOVA.
Non e mai tardi ad iniziare a fare del bene. Aiutiamo i nostri bambini moldavi, sono il futuro del nostro paese....VIDEO DEL NOSTRO VIAGGIO: http://www.livestream.com/newchannel/popoutplayer?channel=seborgatv

NOMINA- "MESSAGERO DI PACE NEL MONDO"

NOMINA- "MESSAGERO DI PACE NEL MONDO"
SI RICEVE PIU' NEL DARE, CHE RICEVERE.

Namastè

Namastè
“Non basta fare il bene, bisogna anche farlo bene” http://www.namaste-adozioni.org/

http://irffmoldova.ning.com/

http://irffmoldova.ning.com/
http://volunteeracademy.blogspot.com/

Orphans of Moldova Moldovan residential system (orphanages) – information, news, key actors and ac

Orphans of Moldova Moldovan residential system (orphanages) – information, news, key actors and ac
http://orphansofmoldova.wordpress.com/

PRIETENII COPIILOR.

PRIETENII COPIILOR.
http://www.prieteniicopiilor.md/

mercoledì 28 settembre 2011

Recomandări UNICEF pentru Moldova.

Peste un milion de copii cu dizabilităţi în Europa Centrală şi de Est şi CSI stau închişi acasă sau în instituţii rezidenţiale. Aceşti copii sunt expuşi riscului de a fi excluşi din procesul de educaţie şi sunt vulnerabili  la neglijare, exploatare şi abuz, au declarat reprezentanţii UNICEF în cadrul unei conferinţe regionale organizată la Moscova. Consultantul Superior UNICEF în problemele copiilor cu dizabilităţi, Rosangela Berman-Bieler, a cerut Guvernelor să ratifice Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi politicile de sprijin pentru educaţia incluzivă. În întreaga regiune, 18 ţări au semnat Convenţia şi 12 au ratificat-o, inclusiv Republica Moldova, fapt care atestă angajamentul ţării noastre şi altor state din regiune de a aborda la cel mai înalt nivel problemele copiilor cu dizabilităţi.
Organizată de UNICEF, cu suportul Primăriei oraşului Moscova, Conferinţa de la Moscova se desfăşoară între 27 şi 29 septembrie. Moldova este reprezentată de către o delegaţie experţi şi oficiali guvernamentali.
Conferinţa îşi propune să ofere un cadru de discuţii şi schimb de bune practici în domeniul educaţiei incluzive pentru copiii cu dizabilități din perspectiva cadrului juridic, a politicilor şi bugetului necesar.
„Aşa cum se menţionează în convenţie, copiii cu dizabilități trebuie să aibă acces la educaţie primară şi secundară incluzivă de calitate, gratuită şi în condiţii egale cu ceilalţi copii din comunitatea în care trăiesc. Este o responsabilitate a tuturor să asigurăm că acest drept al copiilor este îndeplinit”, a declarat Rosangela Berman-Bieler, consultant UNICEF pe problemele copiilor cu dizabilităţi.
Reprezentata UNICEF a spus că este necesar un efort continuu pentru combaterea stigmei şi discriminării copiilor cu dizabilități; pentru schimbarea atitudinilor şi percepţiilor sociale faţă de aceşti copii.
Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că numărul copiilor cu dizabilităţi în 22 de ţări din regiune constituie 2,6 milioane sau 2,5% din populaţie. În acelaşi timp, statisticile naţionale ale acestor ţări arată că această cifră este de numai 1,5 milioane de copii, fapt care atestă o problemă serioasă de sistem - 1.1 milioane de copii sunt invizibili. Cel mai probabil, ei rămân a fi ascunşi, alături de cei alţi 600 mii de copii plasaţi în instituţii rezidenţiale.
Studiile internaţionale arată că educaţia incluzivă duce la rezultate mai bune la învăţătură pentru toţi copiii, nu doar pentru copiii cu dizabilităţi. Educaţia incluzivă promovează toleranţa, coeziunea socială şi participarea egală în societate. Educaţia incluzivă este mai rentabilă din punct de vedere financiar în comparaţie cu şcolarizarea separată a copiilor cu dizabilităţi.
Republica Moldova a ratificat Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi în 2010. În vara acestui an, Guvernul a adoptat Programul naţional de dezvoltare a educaţiei incluzive pentru anii 2011-2020. Conform statisticilor, în Moldova sunt peste 17 mii de copii cu dizabilități, dintre care circa 3500 sunt mai mici de şapte ani.
Autor: HotNews
Sursa: unicef.md

Nessun commento:

Posta un commento