www.ro-ua-md.net

VOLUNTARIAT R.MOLDOVA

VOLUNTARIAT R.MOLDOVA
http://www.voluntariat.md

http://amicel.cnpac.org.md

Report on the problem of child abuse_MOLDOVA.

Report on the problem of child abuse_MOLDOVA.
http://www.canee.net/bulgaria/research_on_the_problem_of_child_abuse_in_eastern_europe

SALESIANI IN MOLDOVA.

SALESIANI IN MOLDOVA.
http://www.donbosco.ro/contact/

http://www.cnpac.org.md

FUNDATIA "COPILUL"

FUNDATIA "COPILUL"
http://www.fundatiacopilul.md/

GRAZIE DI CUORE !

Seborga nel MONDO.

Seborga nel MONDO.
http://it.youtube.com/user/seborghino http://www.seborganelmondo.org/index.php?option=com_content&task=view&id=452&Itemid=1

VOLONTARIATO IN MOLDOVA.

VOLONTARIATO IN MOLDOVA.
Non e mai tardi ad iniziare a fare del bene. Aiutiamo i nostri bambini moldavi, sono il futuro del nostro paese....VIDEO DEL NOSTRO VIAGGIO: http://www.livestream.com/newchannel/popoutplayer?channel=seborgatv

NOMINA- "MESSAGERO DI PACE NEL MONDO"

NOMINA- "MESSAGERO DI PACE NEL MONDO"
SI RICEVE PIU' NEL DARE, CHE RICEVERE.

Namastè

Namastè
“Non basta fare il bene, bisogna anche farlo bene” http://www.namaste-adozioni.org/

http://irffmoldova.ning.com/

http://irffmoldova.ning.com/
http://volunteeracademy.blogspot.com/

Orphans of Moldova Moldovan residential system (orphanages) – information, news, key actors and ac

Orphans of Moldova Moldovan residential system (orphanages) – information, news, key actors and ac
http://orphansofmoldova.wordpress.com/

PRIETENII COPIILOR.

PRIETENII COPIILOR.
http://www.prieteniicopiilor.md/

venerdì 8 aprile 2011

Proiectul - Şcoala pentru Viaţă: Împuternicirea copiilor din Moldova rămaşi singuri în urma migraţiei părinţilor.
 

Proiectul este implementat, in perioada Aprilie 2010 - Octombrie 2011, de CIDDC in colaborare cu Institutul Ekvilib, Slovenia, cu suportul financiar al Guvernului Republicii Slovenia.

Scopul proiectului:
Proiectul are ca scop sa contribuie la consolidarea drepturilor copiilor din Moldova rămaşi singuri în urma migraţiei părinţilor şi implementarea măsurilor pentru diminuarea efectelor migraţiei asupra bunăstării copiilor, inclusiv prin acordarea sprijinului la nivel local.
Obiectivele proiectului: 1. De a dezvolta capacităţile profesioniştilor care lucrează cu copii rămaşi singuri acasă pentru diminuarea consecinţelor negative ale migraţiei şi pentru a susţine copiii şi părinţii în perioada de separare.

2. De a ajuta copiii rămaşi singuri in urma migraţiei părinţilor să devină mai rezilienţi şi mai mult incluşi social, prin dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi organizarea activităţilor de timp liber, inclusiv prin promovarea diverselor modele de utilizare a tehnicilor de teatru pentru facilitarea participării copiilor la nivel comunitar şi şcolar.

3. Sensibilizarea autorităţilor şi a opiniei publice privind consecinţele plecării părinţilor în străinătate asupra dezvoltării copiilor, în scopul de a promova programe şcolare mai sensibile la necesităţile copiilor şi de a adopta o strategie naţionala pentru protecţia copiilor rămaşi fără îngrijire părintească in urma migraţiei.

Beneficiarii proiectului: 1. Profesori, tineri şi asistenţi sociali
2. Copiii rămaşi singuri în urma migraţiei părinţilor
3. Părinţii şi îngrijitorii copiilor rămaşi singuri

Copii care trăiesc în zonele rurale şi în oraşele mici sunt mai expuşi riscului de a rămâne singuri decât copii care trăiesc în oraşe mari, de aceea proiectul are drept ţintă şcoli din zone îndepărtate. In proiect vor fi implicate 12 comunităţi şi scoli din 2 raioane care sunt cele mai afectate de migraţia părinţilor.

Activităţi
Activităţile proiectului vor include mai multe cursuri de formare pentru profesorii şi coordonatorii activităţilor de timp liber din două raioane ale proiectului, pregătirea ghidurilor şi materialelor informative, crearea unei reţele de profesionişti care lucrează cu copiii şi facilitarea cooperării lor cu diferiţi actori care lucrează cu copiii afectaţi de migraţie.

CIDDC are deja dezvoltată o metodologie specifică pentru formarea cadrelor didactice (directori de şcoală, diriginţi şi psihologi şcolari) şi materiale pentru profesionişti, părinţi şi copii.

Institutul Ekvilib, Slovenia va oferi asistenţă personalului CIDDC în utilizarea abordării bazate pe drepturile şi a programării bazata pe drepturilor copilului în cadrul implementării activităţilor proiectului.

În plus la organizarea instruirii pentru personalul didactic, un modul privind utilizarea tehnicilor de teatru social va fi elaborat în cadrul unui seminar de 12 zile în Slovenia şi desfăşurat pentru coordonatorii activităţilor de timp liber din raioanele implicate în proiect.

Rezultate preconizate:

1. 100 de profesori şi coordonatori ai activităţilor de timp liber au capacităţi de a desfăşura activităţi educaţionale şi de timp liber în cadrul şcolii, bazate pe necesităţile adolescenţilor rămaşi singuri în urma migraţiei părinţilor.

2. 25 de coordonatori ai activităţilor de timp liber au capacităţi de aplicare a tehnicilor de teatru social în lucrul lor cu copiii.

3. 400 de părinţi şi îngrijitori din 12 comunităţi sunt informaţi despre consecinţele migraţiei asupra copiilor rămaşi singuri şi modalităţi de a face faţă acestor situaţii.

4. 800 de copii în toată Moldova, o treime dintre ei rămaşi singuri acasă, sunt informaţi despre consecinţele migraţiei părinţilor şi modalităţi de a face faţă situaţiilor dificile. Ei sunt împuterniciţi şi incluşi in societate, aceasta făcându-i capabili să facă faţă emoţiilor, riscurilor sociale si de sănătate.

Resurse pentru profesionişti, copii şi părinţi: - Ghidul profesionistului care lucrează cu copiii migranţilor: http://www.childrights.md/files/publications/Ghid_Profesionisti_Copii_Migratie.pdf

- Situaţia copiilor rămaşi fără îngrijire părintească în urma migraţie:
http://www.childrights.md/files/publications/raport_studiu_rom_2006.pdf

- Studiu comparative Iaşi-Chişinău:
http://www.childrights.md/files/publications/STUDIU_COMPARATIV_IASI_CHISINAU-VariantaFinala.pdf

- Singur acasă. Carte pentru fete şi băieţi care au părinţi plecaţi în străinătate:
http://www.childrights.md/files/publications/singur_acasa.pdf

- Copilul meu singur acasă. Carte pentru părinţii care pleacă la muncă în străinătate: http://www.childrights.md/files/publications/copilul_meu_singur_acasa.pdf

- http://www.singuracasa.ro/

- http://parents-et-migrants.e-monsite.com/
GALERIE FOTO

Alte informaţii: asistent de proiect, Dumitru Berzan, – 71 65 98, 74 78 13, 74 46 00

E-mail: ciddc@yahoo.com Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Web: www.childrights.md

Nessun commento:

Posta un commento